De eerste inschrijving bij de Kamer van Koophandel dateert pas vanaf maart 1916. Maar het bedrijf bestond al eerder. Het is ooit begonnen met het schelpen vissen op het strand van Katwijk. De opgeviste schelpen werden verkocht aan een kalkbranderij.

Na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel begon men in het bedrijf ook met het handmatig opruimen van bouwplaatsen en het transporteren van bouwmateriaal.

 

Afvaltransport in de vroegere jaren, door Kees Schaddé van Dooren

historie01

Vroeger  werd al het afval direct van de ontdoener naar de stortplaats gereden, maar tegenwoordig word al het afval zowel door ons zelf als door de klanten / particulieren naar onze afval sorteerinrichting gereden. Op de afval sorteerinrichting word al het binnenkomende afval gewogen op de weegbrug. Hierna wordt al het afval gesorteerd zodat er verschillende nog her te gebruiken producten overblijven.             

De schelpenvissers Izaäk met z’n zonen Kees en Izaäk
historie02

Al meer dan 40 jaar maakt Schaddé van Dooren het Katwijkse strand schoon, vroeger eerst met de hand maar tegenwoordig  steeds meer machinaal! Behalve het werk op strand is Schaddé van Dooren ook actief op het gebied  van afvaltransport door middel van containers, verwerking van het afval, het schoonmaken en zeven van het zand van speelplaatsen en gladheidbestrijding en nog veel meer…. Schaddé van Dooren is bijna niet meer weg te denken uit het Katwijkse straatbeeld. Zomers rijden de tractoren en shovels af en aan op het strand om afval van het strand en de strandpaviljoens op te halen.

De fundering werd vroeger handmatig uitgegraven!
historie03

Sinds januari 2013 heeft Schaddé van Dooren een nieuw logo. Het logo van Schaddé van Dooren is groen, groen staat voor verfrissend, veilig, rust en natuur. De associatiewaarde van de kleur herken je ook terug in het bedrijf, het bedrijf is verfrissend (vernieuwend), een veilige omgeving voor werknemers en consumenten. De kernwaarden van Schaddé van Dooren zijn service en kwaliteit, service en kwaliteit zijn hele belangrijke onderwerpen en daarom besteden wij daar ook veel aandacht aan!